terug naar start > mijn websites

Welkom bij de websites van Frans van den Pol

...lezen, wandelen, studeren en fotograferen...

Een kleine 20 jaar geleden - vanaf 2002- begon ik met een drieluik van websites: lezen, filosoferen en wandelen met Frans. Het zijn sites die ikzelf heb ontworpen, gebouwd en voorzie van inhoud. De sites zijn ontstaan vanuit een behoefte om mijn inzichten en ervaringen te delen met wie maar wil. Afgelopen jaren -vanaf 2015- ben ik begonnen met een nieuw drieluik dat gaat over oude Chinese teksten. Dit drieluik komt voort uit mijn studie klassiek Chinese filosofie. Daarnaast maak en onderhoud ik enkele websites voor kunstenaars.

Carl Spitzweg - Der Bücherwurm

Noordse literatuur

Deze site geeft informatie over in het Nederlands vertaalde literatuur uit het hoge Noorden, dat wil zeggen Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Samenland (Lapland), IJsland, Groenland en de Faeröer. De site is gestart in 2006 en gerevitaliseerd in 2022.

Frans van den Pol - Natinaal park Abisko

Samenland

Een website met informatie over wandeltochten in Samenland. Deze site bevat ook fotoalbums waarin u kennis kunt maken met mijn impressies van de Noordse natuur. Gestart in 2002. Wordt binnenkort ingrijpend verbouwd.

Boekkaft le plaisir du texte

Het plezier van de tekst

Een website over de Franse filosoof en literatuurcriticus Roland Barthes. De site bevat een complete vertaling van Le Plaisir du Texte dat ik vier decennia geleden met enkele vrienden heb vertaald. Gestart in 2002 en leidt nu een slapend bestaan.

Portret Zhuangzi

Klassiek Chinese teksten

Een site over de klassieke teksten uit het oude China (-8e tot +8e eeuw). De site bevat verder twee werkplaatsen: een over de Zhuangzi, een Daoïstische basistekst uit de 3e eeuw v.Chr.; en een over de Huainanzi (status nascendi), een encylopedisch werk uit de 2e eeuw v.Chr.

Daarnaast beheer ik nog twee websites van twee kunstenaars

Fragment kunstwerk Lidwien Mol
Fragment schilderij Olga Lohle

De websites heb ik zelf ontworpen, gebouwd en voorzien van inhoud. Ze worden geschreven met behulp van Visual Code. Deze pagina is een beetje van Wordpress en een beetje van mezelf.