Katerina Janouch: De bedrogene

Titel: De bedrogene
Oorspronkelijke titel: Bedragen, 2008
Vertaald uit het Zweeds door: Renée Lelieveld
Genre: thriller
Uitgever: De Rode Kamer, 2011
ISBN13: 978-90-78124-71-9ISBN: 9789078124719


Flaptekst / Beschrijving

“Van het ene moment op het andere kan je hele leven op zijn kop
worden gezet”

Cecilia Lund is verloskundige. Ze leidt een druk, maar goed geordend leven. Ze is gelukkig getrouwd met John, fotograaf, met wie ze vier kinderen heeft
Een onverwachte gebeurtenis zet Cecilia’s leven op zijn kop. Terwijl John voor een fotoreportage naar Amerika moet en hij op het punt staat te vertrekken, wordt er aangebeld. Buiten in de kou staat een vreemde jongeman die zegt dat hij Simon heet en beweert dat John zijn vader is. Hij is, althans volgens Simon, het resultaat van een kortstondige, gepassioneerde jeugdliefde tussen John en zijn moeder, vele jaren geleden.

Vanaf dat moment is niets meer wat het geweest is. Terwijl John vertrekt staat Cecilia er alleen voor. Ze wordt geconfronteerd met de geheimzinnige Simon en via hem met afpersing en drugs. Tegelijkertijd ontspint zich rond haar huwelijk een web van leugens en bedrog waarin zij steeds meer vast komt te zitten. Ze lijkt verlamd. Maar als uiteindelijk haar oudste zoon bedreigd wordt en ze beseft dat diens leven op het spel staat, grijpt ze in.


over ons