Start >Start > boek

Pascal Engman: Zondeval

Pascal Engman: Zondeval

klik voor vergroting

Titel: Zondeval
Oorspronkelijke titel: Skammens väg , 2023
Vertaald uit het Zweeds door: Madeleine Kiers-Bolink
Genre: thriller
Uitgever: A.W. Bruna, 2024
ISBN13: 978-9400515956

Flaptekst / Beschrijving

Het tweede, koortsachtige deel in een razendspannende Zweedse thrillerserie.

Na het succes van In memoriam zijn Pascal Engman en Johannes Selåker terug met het tweede deel van de Schaduwland-serie. In een Zweden dat diep geschokt is door de ramp in Estland, wordt politieman Tomas Wolf zwaar getroffen door zijn eigen trauma's. Op oudjaarsjaarsavond 1995 wordt hij opgeroepen voor een moord in een bordeel. Tegelijkertijd worstelt avondjournalist Vera Berg met haar rommelige privéleven en met het betreden van de gemeenschap op haar nieuwe werkplek Aftonbladet, de grootste avondkrant van Zweden. Dan vindt er opnieuw een beestachtige moord plaat, dit keer in een pornoclub, en kruisen de wegen van Tomas en Vera elkaar. Ze worden opnieuw gedwongen samen te werken, ondanks hun meningsverschillen. Ze zien een vaag verband tussen de moorden – maar hoe zit het nu écht? En wie wordt het volgende slachtoffer?

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon