Start >Start > boek

Lena Bivner: De hel die ik liefde noemde

Lena Bivner: De hel die ik liefde noemde

klik voor vergroting

Titel: De hel die ik liefde noemde
Oorspronkelijke titel: Helvetet jag kallade kärlek, 2018
Vertaald uit het Zweeds door: Sandra J. Paul
Genre: autobiografie
Uitgever: Lind & Co, 2023
ISBN13: 978-9493285019

Flaptekst / Beschrijving

De hel die ik liefde noemde is een autobiografische roman over hoe destructief de kracht van liefde kan zijn, over een bestaan in de hel en het vinden van de kracht om eruit te komen. De hel die ik liefde noemde is een autobiografische roman over hoe destructief de kracht van liefde kan zijn, over een bestaan in de hel en het vinden van de kracht om eruit te komen. Een relatie die begon met hete passie en tederheid, veranderde in controle, misbruik en jarenlange geestelijke mishandeling. Ik, die alles had - een goede baan, twee geweldige kinderen en veel vrienden, werd naar beneden gedrukt en verloor mijn innerlijke kompas. Naar buiten toe leken we een gelukkig stel, een onafhankelijke vrouw en een tedere man. Samen bouwden we een stevige muur tegen de buitenwereld en zelfs mijn naasten hadden geen idee wat er zich achter de façade afspeelde. Dit is mijn eigen verhaal over het leven met een man die me stukje bij beetje afbrak, over de hel die ik liefde noemde - Lena Bivner, Zweden. "De hel die ik liefde noemde is moedig en persoonlijk geschreven. Het onderwerp is zeer belangrijk en het boek is een goed leesbaar waargebeurd verhaal, en bewijst dat bijna iedereen erdoor getroffen kan worden. Het boek eindigt met informatie over geestelijke mishandeling en de auteur hoopt dat het boek zal dienen als een eye-opener en nuttig zal zijn voor iemand die in een echt slechte relatie zit en slachtoffer is van geestelijke mishandeling.

nur 402: waargebeurde verhalen

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon