Dahlqvist

Auteur

Dahlqvist vermengt werkelijkheid, fictie en herinneringen in zijn schrijfsels. De werkelijkheid vindt hij in gewone, dagelijkse gebeurtenissen en in gesprekken en chatsessies met personen van allerlei leeftijden. Dit alles wordt vermengd met een dosis fictie, zodat oorspronkelijke feiten anders, mooier en spannender worden.

De vele reizen die Dahlqvist maakt, vormen een fantastische bron voor het beschrijven van allerlei situaties en omgevingen. Dahlqvist bezocht onder andere Oostenrijk, Duitsland, Scandinavië en Nieuw Zeeland, Canadese streken zoals Newfoundland, Nova Scotia, British Columbia, Yukon; de Verenigde Staten, waaronder Alaska, Nevada, Californië en Utah. Bovendien dwaalde hij rond op allerlei eilandjes, die toevallig met de letter M beginnen: Madeira, Malta en São Miguel (Azoren).

Na zijn kunststudies te Antwerpen werkte hij in de loop der jaren voor bedrijven van zeer uiteenlopende aard: design, promotie, vertaalwerk, DTP, IT, scheepvaart. Vandaar dat er ook uit die bron van ervaringen geput kan worden. Hij publiceerde technisch-historische werken en is werkzaam als ghostwriter. (bron website Dahlqvist)

Hieronder geven we een kleine selectie van websites over Dahlqvist.

Publicaties

Overzicht publicaties (met vertalingen):


Het overzicht van de werken is niet per se compleet. Ik streef om praktische redenen geen volledigheid na.

Vertalingen

Overzicht vertalingen:

Boeken 1 tot 1 van de 1


  Dood in de doos
  Dahlqvist (Zweden)
  vertaald uit het Zweeds door: Erika van den Steen
  Pamac, november 2009
  genre: roman
  ISBN13: 978-94-90385-09-5ISBN: 9789490385095
  oorspr. titel: Livlös i Lådan, 2009

  Meer informatie...


Boeken 1 tot 1 van de 1