Bengt Jangfeldt: Een leven op scherp

Titel: Een leven op scherp : De legendarische dichter Vladimir Majakowski 1893-1930
Oorspronkelijke titel: Med livet som insats, 2007
Vertaald uit het Zweeds door: Edith Sybesma
Genre: non-fictie
Uitgever: Balans, 2009
ISBN13: 978-94-6003-204-2ISBN: 9789460032042


Flaptekst / Beschrijving

Hij gokte dwangmatig. Las en citeerde als kind al poëzie. Had een fenomenaal geheugen. Was een hypochonder. Was al vanaf zijn vijftiende politiek actief. Publiceerde zijn eerste gedichten op zijn negentiende. Werd talloze malen gearresteerd. Hij hield van de revolutie. En van de vrouw van een ander. Op zijn zesendertigste pleegde hij zelfmoord.

In Een leven op scherp, geschreven met een bewonderenswaardig inzicht gepaard aan een ongebruikelijke lichtheid van toon, vertelt Bengt Jangfeldt niet alleen het fascinerende en tragische verhaal van zijn leven, maar ook van een veelbewogen periode in de geschiedenis van de Sovjetunie. Een leven op scherp is gebaseerd op een grote hoeveelheid tot nu toe onbekend bronnenmateriaal – brieven, foto's, tekeningen en persoonlijke getuigenissen, evenals gesprekken met een groot aantal mensen, onder wie Majakovski's Amerikaanse dochter.

Een leven op scherp, waarvan in Zweden meer dan 30.000 exemplaren werden verkocht, werd onderscheiden met de Augustprijs voor de beste non-fictietitel van Scandinavië. De buitenlandse rechten werden verkocht aan Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Finland, Estland, Polen en Rusland.


over ons