Bobbie Peers: William Wenton en het cryptoportaal

Titel: William Wenton en het cryptoportaal
Oorspronkelijke titel: Kryptalportalen, 2016

Genre: kinderboek
Uitgever: Gottmer, 2018
ISBN13: 978-90-257-6543-9ISBN: 9789025765439


Flaptekst / Beschrijving

'William Wenton en het Cryptoportaal' is het tweede deel in een waanzinnig spannende serie kinderboeken over een geniale codekraker.

Een nieuw avontuur van William Wenton
William Wenton is nog maar twaalf jaar, maar hij is een van de beste codekrakers ter wereld. Hij is nauwelijks bijgekomen van zijn vorige avontuur ('William Wenton en de luridiumdief') als zijn opa hem alweer komt halen voor het volgende. Er gebeuren vreemde dingen op het Instituut voor Posthumaan Onderzoek, waar luridiumdief Abraham Talley bevroren in de kelder wordt bewaard.

Spannende zoektocht
William wordt geplaagd door een mysterieuze dame die met hem in contact probeert te komen. Wie is zij precies? En wat is de oorzaak van de merkwaardige aanvallen die hij krijgt? De zoektocht naar antwoorden brengt William en zijn vriendin Iscia helemaal tot in de Himalaya, waar ze uitkomen bij een raadselachtig cryptoportaal.

Beste kinderboek van het jaar
William Wenton en het Cryptoportaal is het tweede deel in de William Wenton-reeks. Het eerste deel, William Wenton en de luridiumdief, werd bekroond met de Noorse prijs voor het beste kinderboek van het jaar 2015.


over ons