start > auteurs > Johan Unenge

Johan Unenge
Zweden

Auteur

Johan Unenge (1963) is een Zweedse striptekenaar, schrijver en kunstenaar, die in zijn geboorteland grote bekendheid kreeg met de tv-serie Eva en Adam. In 2010 is zijn eerste in het Nederlands vertaalde boek verschenen, Mijn extra leven.

Ook voor Mijn extra leven (2010) maakte hij zelf de illustraties. Dit boek is opgebouwd uit korte tekstfragmenten en striptekeningen, die tekst in ballonnen bevatten. Het verhaal speelt zich af in een Zweedse stad, waar de werkloosheid toeneemt, net als de criminaliteit. De bewoners uit een asielzoekerscentrum krijgen daarvan de schuld. Het verhaal wordt door Mattias verteld in de ik-vorm. Hij houdt een vluchteling verborgen in de kelder, zijn vader is bij de politie en hij heeft een vriendin met racistische ideeën. Als hij ziet dat zij een swastika om haar hals draagt, beseft hij dat het tussen hen nooit iets kan worden. Mattias leert door de omstandigheden zijn vrienden, maar ook zichzelf beter kennen. (bron: Leesplein)

Websites (1)

Hieronder geven we een kleine selectie van websites over Johan Unenge.

Homepage (Zweeds)

Publicaties

Overzicht publicaties (met vertalingen):

2009, Mitt extra liv (Mijn extra leven, een graphic novel - 2010)

Het overzicht van de originele publicaties is niet per se compleet. Ik streef om praktische redenen geen volledigheid na.

Vertalingen

Overzicht vertalingen:

Boeken 1 tot 1 van de 1


Mijn extra leven, een graphic novel
auteur: Johan Unenge
land: Zweden
vertaald uit het Zweeds door Maaike Lahaise
vertaling van: Mitt extra liv, 2009
uitgever: Clavis, 2010
ISBN13: 978-9044813708
genre: jeugdboek

Meer informatie...

Boeken 1 tot 1 van de 1


Colofon