Start >Start > boek

Camilla Läckberg: Smeltend ijs

Camilla  Läckberg: Smeltend ijs

Titel: Smeltend ijs
Oorspronkelijke titel: Glaciär, 2021
Vertaald uit het Zweeds door: Elina van der Heijden
Genre: algemeen
Uitgever: Storytel Original NL, 2021
ISBN13: 978-9464302806

Samen met Alexander Karim luisterboek ISBN:9789464302080 , e-boek ISBN: 9789464302806

Flaptekst / Beschrijving

Anna verblijft sinds twee maanden in een luxe hotel, afgezonderd van de buitenwereld. Buiten woedt een pandemie die het leven van de helft van de bevolking heeft opgeëist. Pogingen om een vaccin te ontwikkelen mislukken, waardoor contact met andere mensen dodelijk kan zijn. In het hotel gelden daarom strikte regels zodat gasten elkaar niet tegen kunnen komen.
Ook Erik verblijft in het hotel, en komt Anna per ongeluk tegen in de keuken. Anna is woest: alleen al door die ene ontmoeting zetten ze hun leven op het spel. Via een Walkietalkie geeft ze hem de volle laag, maar langzaam wordt het contact vriendelijker. Naarmate de dagen verstrijken merken Anna en Erik dat hun leven ook in het hotel niet lang meer veilig is, en dat ze op zoek moeten naar een uitvlucht. Met de dreiging van buiten die met de dag sterker wordt, trekken de twee langzaam steeds meer naar elkaar toe.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon