Kim Småge: Nachtduik

Titel: Nachtduik
Oorspronkelijke titel: Nattdykk, 1983
Vertaald uit het Noors door: Maaike Lahaise
Genre: thriller
Uitgever: Signatuur, 2000
ISBN13: 978-90-6801-693-2ISBN: 9789068016932


Flaptekst / Beschrijving

Hilke Thorhus wil niet onderdoen voor de jongens van de duikclub. Ze bedankt ervoor beschouwd te worden als 'badeend', zo'n meid die alleen maar duikt in zwembaden en bij mooi weer. Als vijf mannelijke clubleden zich voorbereiden op een nachtduik voor de westkust, is ze daarom van de partij.

De aantrekkingskracht van de wonderlijke wereld onder zee wint het van de vage onrust die zij waarneemt in haar buik. Deze nachtduik wordt een nachtmerrie. Onder water ontdekken ze een plastic cilinder. Terwijl twee van haar clubgenoten het voorwerp nader bestuderen worden ze aangevallen door onbekende duikers.

Alleen Hilke ontsnapt en weet zich in veiligheid te brengen op een eiland. Nu breekt de hel pas echt los. De vreemde mannen zetten alles op alles om haar onschadelijk te maken en de cilinder te bemachtigen. Hilke moet al haar verstand en moed gebruiken om uit hun klauwen te blijven.

Ondertussen wordt ze geteisterd door vragen. Wat verbergt de cilinder? Wie kan ze eigenlijk nog wel vertrouwen? Zal de politie haar verhaal geloven? Krijgt ze de kans om het te vertellen?


over ons