Sven Hassel: Gestapo opdracht

Titel: Gestapo opdracht
Oorspronkelijke titel: Gestapo, 1963

Genre: roman
Uitgever: Just Publishers, 2018
ISBN13: 978-90-8975-792-0ISBN: 9789089757920

redactie Tekstbureau Tempelier Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Scheltens & Giltay, 1965 onder de titel Gestapo (vertaling J.F. Kliphuis)


Flaptekst / Beschrijving

De oorlogsromans van Sven Hassel staan bekend om hun beeldende en realistische beschrijvingen van oorlogsgeweld. Bestsellerauteur Sven Hassel verwerkte zijn eigen gruwelijke oorlogservaringen in Gestapo Opdracht. Zijn uiterst realistische oorlogsromans waarin de cynische waarheid nergens wordt verbloemd werden door de kritiek unaniem geprezen. Hassels werk werd in meer dan 15 talen vertaald.
In Gestapo opdracht, het vijfde deel van zijn roemruchte romanreeks, vertelt Sven Hassel het schokkende verhaal van de soldaten die streden in Hitlers zoveelste Russische offensief. Met de moed der wanhoop vechten ze tegen een onverslaanbare vijand. Ze waren niets minder dan kanonnenvlees.
Omdat de mannen worden behandeld en sterven als beesten, gaan ze zich ook gedragen als beesten. Niet alleen een wrede vijand wordt bevochten, maar ook binnen de eigen gelederen wordt gevochten, gestolen en bedrogen.
Ook Hamburg is in dit boek plaats van handeling. De auteur zei hierover: 'De Wehrmacht en de Gestapo vertegenwoordigden twee werelden die niets met elkaar te maken hadden. De Gestapo trachtte door steeds onmenselijker handelingen het leger te dwingen tot eerbied voor het regime. Een regime dat steeds minder eerbied en erkenning genoot.'


over ons