Camilla Läckberg: Engeleneiland

Titel: Engeleneiland
Oorspronkelijke titel: Änglamakerskan, 2011
Vertaald uit het Zweeds door: Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel
Genre: thriller
Uitgever: Anthos, 2012
ISBN13: 978-90-414-2013-8ISBN: 9789041420138

werktitel Engelenmaker


Flaptekst / Beschrijving

Pasen 1974. Een familie verdwijnt van het eiland Valö zonder een
spoor achter te laten. De eettafel is zelfs prachtig gedekt, maar
iedereen is verdwenen. Iedereen behalve de één jaar oude dochter Ebba. Is het gezin slachtoffer van een misdrijf of is het vrijwillig weggegaan? Het raadsel is nooit opgelost…
Jaren later keert Ebba terug naar het eiland. Zij en haar man Mårten hebben hun zoontje van drie verloren. In een poging hun verdriet te overwinnen en verder te gaan met hun leven, willen ze Ebba’s ouderlijk huis renoveren en er een bed and breakfast openen. Ze zijn nog maar net begonnen met hun renovatiewerkzaamheden als iemand probeert brand te stichten. Wanneer ze een paar dagen later bij het openbreken van de vloer bloed aantreffen, lijkt het kwaad uit het verleden hen in te halen. Inspecteur Patrik Hedström en zijn collega’s onderzoeken de brand en verdiepen zich daarbij in de oude verdwijningszaak. Wat is er precies gebeurd met Ebba’s familie?

Engelenmaker is Läckbergs achtste thriller over Patrik Hedström en Erika Falck. Dit boek was in Zweden een nog groter succes dan haar voorgaande thrillers. Sinds de verschijning in september 2011 zijn er meer dan 330.000 exemplaren verkocht.


over ons