Karin Fossum: Een andere voorkeur

Titel: Een andere voorkeur
Oorspronkelijke titel: Den som elsker noe annet, 2007
Vertaald uit het Noors door: Annemarie Smit
Genre: thriller
Uitgever: Anthos, 2008
ISBN13: 978-90-414-1399-4ISBN: 9789041413994


Flaptekst / Beschrijving

Tijdens een zondagse boswandeling vindt een echtpaar, Reinhardt en Kristine, het ontzielde lichaam van een jongetje, alleen gekleed in een shirt. Voor de politie arriveert maakt Reinhardt met zijn gsm foto’s van het slachtoffertje en shockeert daarmee zijn vrouw. Het politieonderzoek leidt inspecteur Konrad Sejer naar het pedofiele milieu. Dan verdwijnt er opnieuw een jongetje.

In Een andere voorkeur schetst Fossum een beklemmend beeld van de man die deze gruweldaden op zijn geweten heeft, en zet ze deze eenling neer in al zijn naaktheid: een man die jarenlang vocht tegen zijn seksuele neigingen, tot hij geen weg terug meer zag.

Een andere voorkeur is de achtste thriller van Karin Fossum met de bedaarde en sympathieke inspecteur Konrad Sejer in de hoofdrol.
Ook dit boek wordt gekarakteriseerd door de wil om de gecompliceerde gronden waarop menselijk handelen is gebaseerd, te begrijpen. Daarbij schuwt Karin Fossum geen enkel taboe en weet zij op een invoelende manier het onuitsprekelijke inzichtelijk te maken.

Konrad Sejer-thriller


over ons