Arnaldur Indridason: Moordkuil

Titel: Moordkuil
Oorspronkelijke titel: Grafarthogn, 2001
Vertaald uit het IJslands door: Paula Vermeyden
Genre: thriller
Uitgever: Signatuur, 2004
ISBN13: 978-90-5672-051-3ISBN: 9789056720513

Herdruk 2008 ISBN 978-90-5672-272-2


Flaptekst / Beschrijving

Op een bouwplaats in Reykjavik worden de resten van een lijk opgegraven dat daar al tientallen jaren geleden begraven moet zijn. Het is aan rechercheur Erlendur en zijn collega's om uit te zoeken wat er is gebeurd. Daarvoor moeten zij mensen zien terug te vinden die vroeger in de betreffende buurt hebben gewoond. Gaandeweg komen er diverse onprettige feiten bovendrijven, waardoor het verhaal achter het gevonden skelet steeds gruwelijker wordt. Terwijl Erlendur worstelt met het verleden, vecht zijn dochter Eva Lind op de intensive care voor haar leven.

Na het succes van het veelgeprezen Noorderveen komt IndriĆ°ason nu met het door de internationale pers nog enthousiaster ontvangen Moordkuil: een razend spannend misdaadboek met een even krachtig als realistisch verhaal, dat veel lezers voor zich zal winnen.

VN's Thriller en Detectivegids: 'IndriĆ°ason blijkt geen one-hit-wonder te zijn, vandaar dat hij deze keer de volle mep krijgt: vijf sterren. De sfeer van het boek is goed, de persoonlijke beschrijvingen zijn sterk en de plot is verrassend.'

Dit is het derde boek uit de reeks met inspecteur Erlendur.


over ons